EducationMarine

Raise Your Competence

0

Корзина пуста.

ГлавнаяКурс на БерегИнтервью с бывшим старшим механиком: переход на берег и карьерные перспективы

Интервью с бывшим старшим механиком: переход на берег и карьерные перспективы

Всім привіт!

Нещодавно поспілкувався з людиною, яка поділилася своїм досвідом переходу з посади старшого механіка на берегову роботу. У цьому інтерв’ю він розповів про причини зміни професії, адаптацію до нового способу життя та кар’єрні перспективи ⬇️

На якій посаді ви працювали на судні?

Я працював старшим механіком. Завжди прагнув нового: нові судна, нові технології, LNG fleet, environment-friendly technology і т.д.

Що спричинило переход на берег?

Основною причиною було зростання. На судні я вперся в стелю – далі старшого механіка не вирости. Звичайно, війна також внесла свої корективи до моїх планів. Зараз я працюю на позиції Technical Superintendent у німецькій судноплавній компанії.

На який діапазон зарплат можна претендувати на цій посаді?

Зарплати різні залежно від регіону. У Європі стартові зарплати перебувають у діапазоні 5-10 тисяч доларів, у Сінгапурі та Катарі – від 10 тисяч доларів. Але зарплата – це другорядний чинник. Як то кажуть, «на хліб із олією завжди буде». Головне – це зростати, прагнути більшого, тоді й зарплата буде значно вищою.

Що найскладніше було в адаптації?

Звикнути до нового способу життя було непросто. Робочий графік на березі кардинально відрізняється від морського. Дуже важко запланувати відпустку із сім’єю. Вона повинна бути готова до того, що бачитиме вас менше, ніж коли ви працювали в морі. Так, ви будете вдома щовечора і трохи вранці, якщо без відряджень. Субота та неділя не завжди означають вихідний. 😉

Кому ця робота підійде, а кому ні?

Ця робота не підійде лінивим і тим морякам, які думають, що їм усі мають (є така категорія). Вона потребує великої самовіддачі та прагнення розвитку.

Чи є перспективи щодо кар’єри?

Перспективи, звісно, є. Наприклад, днями приїжджав managing director нашої клієнтської компанії. Ми чудово поговорили. Людина керує дуже великою та успішною судновласникською компанією. Він починав з посади звичайного кадета, потім був інженером, тепер судновласник. 

Другий приклад: випускник Одеської національної морської академії працював капітаном, потім перейшов до офісу на посаду DPA. Далі став керувати всім флотом нашої компанії, а зараз уже відкрив свою власну. Таких прикладів купа! Головне – прагнути та зростати. Зарплата, звичайно, важлива, але не має бути прерогативою. 

Чи можливо заробити морські гроші у береговій професії?

Так, і набагато більше, ніж у морі!

Чи розглядаєте для себе повернення у море?

Як то кажуть, «ніколи не кажи ніколи». У морі мене не тягне, але це завжди запасний варіант. Життя – річ непередбачувана.

PS Порада від Technical Superintendent:

Насамперед, важливі знання. Їх ніколи не пізно отримувати. Якщо будуть знання – буде все інше.

Якщо хочете розібратися, як перейти на берег та отримати індивідуальні консультації для переходу на берегову позицію, реєструйтесь на курс « Курс на берег »: https://educationmarine.com/courses/kurs-na-bereg/

До зустрічі!

Дмитро Пархоменко

Присоединяйтесь к Education Marine

Получите мгновенный доступ к бесплатным курсам, которые повысят уровень знаний и продвинут по карьерной лестнице

Читайте так же

Нужна помощь с подбором курсов